"София диша" и през зимата в квартал Княжево

Афиш

08-12-2012, 08:32

Снимка:

Facebook

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Различни прояви ще има днес и утре в читалище "Братя Миладинови"

София диша и през зимата на 2012 година. Един от най-популярните фестивали за изкуство в столицата, който се провежда в продължение на три лета, вече има и зимно издание.

На 8 и 9 декември от 10 до 22 часа, в читалище "Братя Миладинови" в софийския квартал Княжево ще се случат редица прояви, които ще подкрепят кандидатурата на града за европейска столица на културата през 2019 г., съобщиха организаторите.

Идеята на това събитието да се проведе в отдалечено от центъра на града читалище е да се подчертае нуждата от културно децентрализиране.

Организаторите от S Communication показват, че изкуството може и трябва да има навсякъде в столицата. Изборът за провеждане на фестивала в бившата кино зала на читалището, вече известна като АntHill Theater, е продиктуван от вярата в потенциала на алтернативните места и в техния принос за разширяването на културната инфраструктура на София.

Гостите на читалището ще могат да гледат арт-акцията на художниците Атанас Николов, Нора Ампова и Албена Георгиева, които ще изрисуват една от вратите на кино салона в подкрепа на кандидатурата на София за Европейска столица на културата през 2019 година.

Виждането си за кандидатурата на града ще покажат и представителите на Асоциация за развитие на София. Те ще прожектират тематични филми и ще дадат повече информация по темата. Всеки желаещ да прекара по-вълнуваща Коледа може да посети творческите работилници, откъдето могат да се купят ръчно изработени коледни подаръци. Посетителите ще могат да поиграят и на настолни игри – "Скрабъл", игри на карти, "Не се сърди, човече" и т.н.

Днес ще чуем Alice and Wonderband и One Soul, a в неделя Ралица Бежан & Бенд ще изпълнят два проекта - Незабравими (песни от 30-те до 70-те години) и Стари шлагери (стари градски песни). Местните китаристи пък ще заложат на етно и латино световни хитове.