Борисов към БСП: Бедни сме заради вас!

Политика

07-12-2012, 16:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Мая мята тефтери с вересии, Бойко ѝ отвръща с купони, червени

Благодарение на нас усвояваме 30 пъти повече еврофондове, хвали се премиерът

"Сигурно имате 40-50 години управление, ние имаме три. Както и да подвиквате – това са фактите, най-бедните сме, благодарение на вас".

Така премиерът Бойко Борисов се обърна към опозицията по време на парламентарния контрол и припомни, че България е най-бедната държава в Европа.

"Благодарение на нас усвояваме 30 пъти повече европейски фондове. По време на вашето управление бяха спрени еврофондовете, всички. Когато дойдохме, четох ги пред журналистите и едно по едно ги пуснахме", продължи премиерът.  

Той отговори на питане от лидера на БСП Сергей Станишев и депутатите Корнелия Нинова и Димчо Михалевски, относно политиката на правителството за гарантиране на необходимото финансиране в рамките на Многогодишната финансова рамка 2014-2020 г. на ЕС.  

Най-важният приоритет за България по време на преговорите са средствата за кохезионна политика, заяви Борисов.

По думите му българското правителство ще настоява за увеличаване на националния пакет на директни плащания, за да осигури справедлива подкрепа на българските фермери.

"Действително преговорите са много тежки, защото вече не се дават пари за държавите, които са нетни платци и не спазват финансова дисциплина", каза Борисов и се обърна пак към опозицията: "Аз си спомням за Батко и Братко, когато ви спряха еврофондовете. Ако искате за следващия път да извадим едно табло и да сравняваме".

"За 30 пъти увеличение, това е някаква фантастика. Нормално е да има ускоряване, когато се усвояват програмите на ЕС", отговори от своя страна лидерът на социалистите.

Станишев посочи от парламентарната трибуна, че всеки втори българин е заплашен от бедност.