Дянков обеща: до три години ще има ясли и градини

Политика

07-12-2012, 13:00

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Опозицията няма алтернатива, смята вицепремиерът

За 3,5 години сме планирали да се изградят всички необходими детски градини и ясли. Това ще даде възможност детските не просто "да се вдигнат", а да се удвоят и утроят, обеща вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков.

 

По отношение на предложенията на опозицията за детските надбавки, според Симеон Дянков, опозицията нямат истинска алтернатива. "Те просто искат да се покажат, че мислят уж повече за хората, но хем лидерите им ги нямаше, хем нямат никаква алтернатива. Те казват: "Искаме от 35 да е на 45 лева". Това реално на кого ще реши въпроса - на никого. Дали е 35 или 55 лева - това няма да реши дали едно семейство да имат ли второ или трето дете или не; там доходите трябва да са много по-сериозни”, каза Дянков.


По думите му това може да стане единствено като инвестираме правилно в ясли и детски градини. За 3,5 години в София, Стара Загора, Варна и по-големите градове, където е основният приток на млади хора и деца, всички детски градини и ясли трябва да са построени. Необходими са около 70 детски градини, за които в бюджета за 2013 г. се отделят около 30 милиона лева повече за изграждането им.