Когато цифрите говорят, и Боговете мълчат, рече Бойко

Политика

07-12-2012, 11:04

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Премиерът поиска книга за оплаквания на бизнеса

Когато цифрите говорят, и Боговете си мълчат. За няколко месеца ние сме платили повече, отколкото за шест години са влезли, заяви премиерът Бойко Борисов при връчване на договори по „Оперативна програма „Конкурентоспособност”.

85% от средствата по програмата ще бъдат договорени до края на годината. Бизнесът се ориентира към мястото, където стоят пари и могат по законен начин да си ги вземат, убеден е Борисов.

Премиерът предложи на министър Делян Добрев да направи книга за оплаквания, за да има взаимна връзка между администрацията и бизнеса и в която представителите на бизнеса да пишат от какво са доволни и от какво не.

Двамата днес връчват договори по Оперативна програма „Конкурентоспособност“ на стойност 26 млн. лв.

Договорите за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ са 71 по четири процедури на програмата – „Подкрепа за научноизследователската и развойна дейност на българските предприятия”, „Създаване на нови и укрепване на съществуващи офиси за технологичен трансфер”, „Създаване на нови и укрепване на съществуващи технологични центрове” и „Развитие на стартиращи иновативни предприятия чрез подкрепа за внедряване на иновативни продукти, процеси и услуги”.