Нашият Рафи стана Бург на годината

Бургас Лайф

06-12-2012, 13:33

Снимка:

Славея Стоянова

Автор:

Славея Стоянова

Всичко от Автора

Стойко Сакалиев бе отличен за художник на годината

"Всички в номинациите бяха много достойни, има и още много, които не бяха номинирани, но може би следващата година", заяви лъчезарният Рафи, който грабна престижното отличие Бург на годината.

Той бе награден заради това, че спечели сърцата на България и популяризира харизмата на Бургас като град на талантите. 

"Тази година е една от най-силните и се надявам да продължаваме така и 2019-а да станем Европейска столица на културата. Бургас през годините е показал, че е град на талантите. Нека всички млади таланти да не крие това което носят в себе си, този скрит потенциал, защото няма как да успеят, а това носи успех и на града", допълни Рафи.

Иван Марков, който прослави името на Бургас на олимпиадата в Лондон, математикът Константин Гаров, очарователната хореографка Петя Стойкова, композиторът Стефан Диомов и театър "Адриана Будевска" бяха останалите номинирани за статуетката. 

Бургаският творец Стойко Сакалиев пък бе отличен за художник на годината. 

Кметът Димитър Николов поднесе на призьора грамота и плакет на Св. Николай Чудотворец, дело на бургаския скулптор Атанас Стоянов. Сред номинираните тази година бяха още художниците Иван Бахчеванов, Андрей Янев и Йордан Петров.  

Междувременно стана ясно, че идеята за арт центъра, който общината планира да изгради до Часовника, вече е на етап изработване на техническите проекти.