"Топлофикация" задлъжня със 167 млн., "Булгаргаз" губи търпение

Мисия София

05-12-2012, 13:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Задълженията на „Топлофикация – София” към „Булгаргаз” са 167 млн. лева и минават границата на търпение

Задълженията на „Топлофикация – София” към „Булгаргаз” ЕАД към момента са 167 млн. лева, като смятам, че това вече прекрачва границата на търпението.

Това заяви на пресконференция Димитър Гогов, изпълнителен директор на „Булгаргаз” ЕАД.

Той посочи, че задълженията към доставчика на всички топлофикационни дружества са около 184 млн. лева към днешна дата, но тази сума непрекъснато се променя.
График за разплащане на задълженията на „Топлофикация – София” е направен още през 2009 година, но не смятам, че когато, погасявайки сметките си, натрупваш допълнителни задължения, изобщо може да става въпрос за разплащане, отбеляза Гогов.

Той заяви, че „Булгаргаз” има желание да доставя газ и иска да води добър диалог с клиентите си, но няма как всичко да е за сметка на доставчика.

"Булгаргаз" без клиентите си не струва нищо, заяви Димитър Гогов и допълни, че Топлофикация изпитва затруднения, заради ниската събираемост на сметките от своите потребителите, но трябва да се намери решение на проблема.
Апелирам към всички потребители на „Топлофикация – София” - да намерят вариант да погасят задълженията си, защото тази неприятна ситуация се отразява на всички, коментира още Гогов.