Атанас-Абдуллах е позор, възропта епископ Сионий

Общество

04-12-2012, 15:30

Снимка:

Главно мюфтийство

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Взрив във вярата! Поп Атанас стана Абдуллах

Макар и завършил богословие "Атанас-Абдуллах" не е бил свещеник

"Този човек, който прие исляма е бил и преди мюсюлманин", убеден е епископ Сионий от Видинската митрополия, митрополията, която още вчера възропта остро срещу публикуваното от Главното мюфтийство съобщение за отчето Атанас, който приел исляма и станал Абдуллах.

"Ние няма да го обвиняваме, че е приел исляма. Има кой да го накаже, защото отказването от Христа е позор", заяви епископа пред bTV.

По думите му видинските свещеници се подразнили и от израза на някогашния християнин, приел по-късно исляма, а именно: "Молим Всевишния да ни напътства по правия път и да не ни оставя да бъдем от заблудените!"

Епископ Сионий твърди, че Атанас никога не е бил свещеник, макар да е учил богословие в Духовната академия, където е бил състудент на Пловдивския митрополит Дядо Николай.

Преди ден от Главното мюфтийство обявиха, че свещеникът Атанас Михайлов е приел исляма
на 27 ноември, след икиндинамаз (следобедната молитва) в Софийската джамия "Баня Башъ".

"Това събитие развълнува молещите се хора, като всички го поздравиха и го приеха с отворени сърца. Районният мюфтия на София г-н Мустафа Избищали лично му връчи Свидетелство за встъпване в Исляма", допълниха от мюсюлманското вероизповедание.