Разбиха печатница за фалшиви документи във Велико Търново

Крими

04-12-2012, 11:21

Снимка:

МВР

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Арестувани са трима души

Печатница за фалшиви документи разбиха великотърновски антимафиоти, съобщават от Областната дирекция на МВР.

При акцията са задържани трима мъже, иззети са множество неистински документи, заготовки, преносим компютър, мобилни телефони и др.

При извършено претърсване и изземване в откритото помещение са установени техника, служеща за изготвяне на фалшификатите и множество неистински български документи за самоличност, свидетелства за управление на МПС, контролни талони към тях, чужди документи за самоличност и неистинска банкнота от 200 евро.

Иззети са множество материали, заготовки, цветни снимки на лица, лични данни и записки, използвани за производство на фалшификатите.

В апартамента са задържани 39-годишният Р. М. от великотърновското село Малки Чифлик, криминално проявен за кражби и 28-годишният Т. К. от Велико Търново. Минути по-късно в жилището си в старата столица е задържан и третият член на групата 56-годишният Д. Д., криминално проявен за идентични престъпления.

Към момента спрямо него се води досъдебно производство за същата по вид престъпна дейност, по което лицето е с наложена мярка „парична гаранция”.

В хода на разследването е установено, че групата се занимавала с незаконната дейност от началото на 2012 г. и е набирала материали и поръчки от различни населени места в страната. Същата е била ангажирана с изготвяне и разпространение на фалшиви лични карти, свидетелства за управление на МПС и други официални удостоверителни документи.  

В хода на операцията е било извършено претърсване и изземване в общо четири  имота, ползвани от лицата на територията на Велико Търново и с. Малки Чифлик и два автомобила, където са намерени и иззети преносим компютър, USB - устройство, хард диск, мобилни телефони,  СИМ- карти, заготовки за ламиниране и други вещи, имащи отношение към престъпната дейност. В  дома на Р.М. са намерени и иззети 4720 къса цигари без поставен акцизен бандерол.

По случая е образувано досъдебно производство за изготвяне на неистински официални документи, в условията на продължавано престъпление и предварителен сговор. Тримата са задържани за срок до 24 часа.