Блогът на Белия дом бъкан с Бойко и Барак (СНИМКИ)

Политика

04-12-2012, 12:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Златко Желев

Всичко от Автора

Още по Темата:

Обама: Борисов е много ефективен лидер!

В него са качени снимки и видео от срещата между двамата

Официалният блог на Белия дом отрази подробно срещата между премиера Бойко Борисов и президентът на САЩ Барак Обама.

На блога е качена и стенограма от целите изказвания на двамата пред медиите, като посетителите могат също така да видят видео и снимки от 10-минутното експозе на двамата.

С отразяването на среща се е заела директорката на офиса за дигитална стратегия на Белия дом Меган Слак.

"В самото начало искам да кажа, че България се е доказала като един от най-добрите партньори на НАТО. Между нашите две страни има много строга връзка, включително много българи-американци в моя роден град Чикаго", откри срещата американският президент.

"Позволете ми да ви поздравя, че отново успяхте да спечелите доверието на американския народ. Вие сте от Чикаго - над 15 хиляди българи живеят там. Всички в България се трогнаха от това, че вие лично се обадихте да изкажете съболезнования за българския гражданин и израелските туристи, които загинаха в Сарафово", бе началото на встъпителното изказване на Бойко Борисов.

Премиерът ни благодари за поканата да посети Белия дом и изтъкна доброто сътрудничество между двете страни.

В края на речта си Обама призова Борисов да се възползва от невероятно топлото за декември време и да се разходи и разгледа града докато е тук.

След разговорите в Белия дом Бойко Борисов уточни, че е много доволен от срещата.

"Президентът Обама каза само суперлативи за България и нито една забележка по никоя от темите. Дори за правосъдната система даде висока оценка", каза още той.

Оказа се, че срещата между двамата е продължила с около 30 минути по-дълго от предвиденото. Те са разговаряли за всички предвидени теми – от енергетиката и реформата в съдебната система, до регионалната роля на България на Балканите и премахването на визовия режим за български граждани.

"Сами чухте оценките на президента Обама за България и те са достатъчно ясни, за да очертаят целия кръг от разговори", коментира пред журналистите от България Борисов.