Стартира 31-ви Софийски международен панаир на книгата

Афиш

04-12-2012, 08:55

Снимка:

Софийски международен панаир на книгата

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

140 изложители ще се разположат на три етажа в НДК

Днес започва 31-то издание на Софийския международен панаир на книгата, съобщиха организаторите.

Вицепремиерът на Унгария Тибор Наврачич и столичният кмет Йорданка Фандъкова официално ще открият 31-то издание на Софийския международен панаир на книгата.

Събитието е в 12.00 часа, Централно фоайе на Националния дворец на културата. В предстоящото издание на международния панаир на книгата българските и чуждестранните изложители са над 140.

Щандовете им ще бъдат разположение от 1 до 3 етаж в централната сграда на НДК. От 4 до 9 декември посетителите в НДК ще имат възможност да се запознаят отблизо с литературата и културата на Унгария, Аржентина, Норвегия, Сърбия както и с изданията и дейността на европейската мрежа за литература и книги "Традуки", която включва Албания, Македония, Черна гора, Австрия, Румъния, Швейцария, Сърбия, Словения и Хърватия. За пръв път с изложбен щанд ще участва Италия.

По време на СМПК са предвидени срещи с писатели, литературно-музикални пърформанси, театрален спектакъл и дискусия на тема: унгарската културна дипломация.

Кой ще бъде носителят на наградата "Бронзов лъв" ще разберем на 7 декември, петък от 20.00 часа в Мраморно фоайе на НДК.