Как италианците пестят пари? С BG отпред!

Свят

03-12-2012, 13:16

Снимка:

Bulgariautre

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

На Ботуша притеснени от многото коли с родни регистрационни табели

Италианската полиция се притеснява от увеличаването на броя на автомобилите с български регистрационни номера по техните пътища, показа в репортаж "Евронюз".

Според новинарския канал срещу малка такса италианците може да избегнат много по-висока цена на регистрацията и облагането с данъци на ново превозно средство у дома.

Вместо това, те регистрират колата си в България за една малка част от цената. Това е облекчение за собствениците на мощни коли, които се сблъскват с годишна такса от близо хиляда евро.

Служители на пътната полиция в Италия казват, че не могат да направят нищо за избягване на схемата. Колите, които те спират били технически изправни, а и с платени застраховки.

"Евронюз" е провела собствено разследване на схемата. Телевизията открила няколко уеб сайта, които предлагат да предоставят адрес, където евентуално ще бъдат изпращани глобите от италианските камери за контрол на скоростта.

Скрита камера пък заснела посредник, предлагащ да се регистрира чуждестранна кола с български регистрационни номера.

"Аз ще ви направя връзка с момче циганин от София", каза мъжът.

"За 100 до 200 евро той ще регистрира кола под негово име. След това я застрахова и вие можете да я ползвате, няма проблем", твърди той.