Партията на Корман и Касим с мерак за коалиция за вот 2013

Политика

02-12-2012, 17:45

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Касим Дал създаде нова партия и посочи врага – ДПС

Нямат за цел да отклоняват гласове от ДПС, а да ги привличат

Народна партия "Свобода и достойнство" /НПСД/ дава сериозна заявка за участие в парламентарните избори и в управлението на страната.
Това заяви днес на пресконференция в БТА Корман Исмаилов - единственият издигнат кандидат за лидер, избран с пълно мнозинство на учредената вчера в зала 3 на НДК новата партия.
"Четири години ще работим за осъществяване на своите цели, заложени по устав, учредителна и политическа декларация.
Прозрачността, медиите, вярното слово и много сериозната организационна работа са най-силното ни оръжие", заяви Исмаилов.
Той представи новоизбраното 13-членно ръководството на партията, което е съставено от бивши депутати, от бизнесмени, лекари, представители на неправителственния сектор, хора, занимаващи се с политическа дейност. В ръководството на втора позиция е Касим Дал, чиято кандидатура за лидер също е била издигната, но той си е дал самоотвод. На следващо заседание новоизбраният лидер ще предложи четирима свои заместници.

Според Исмаилов това, което се наблюдава днес при политическата класа, е "дистанцирането й от хората и изкривяването на общественния интерес на избирателите".

Корман Исмаилов заяви, че сегашното управление е грешно, защото "инфраструктурата и пътищата не водят до икономически растеж и заетост, от което има най-много нужда населението".

В отговор на въпрос той каза, че скоро на национален координационен съвет
ще се уточни участието на партията в предстоящите парламентарни избори и евентуалните коалиционни партньори. Ще се търсят партии, които споделят ценностите на НПСД, като според лидера й "не е проблем да влязат в управлението и самостоятелно".

"Много партии у нас не са адекватни за времето си, включително и ДПС", коментира още Исмаилов.
Ние правим нещо уникално, не правим партия за лидера, каза Касим Дал. По думите му това е екип, който ще работи за хората, без разлика на техния етнически и религиозен произход. Той посочи, че партията е учредена с участието на 1015 делегати от всички 31 избирателни региона на страната, в присъствието на делегации на български граждани в Турция, Белгия, Холандия, както на делегации от Македония, Косово, Черна гора. Предстои изграждането на структури в Испания, Франция, Швеция.
От ръководството коментираха още, че не са партия, създадена по проект и "нямат за цел да отклоняват гласове от ДПС, а да ги привличат".