Шимпанзе обезобрази и ослепи жена, обезщетена е с €3 млн.

Свят

02-12-2012, 09:55

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

90-килограмовото животно било отглеждано като домашен любимец

Съд присъди на обезобразената и ослепена от шимпанзе американка Чарла Наш обезщетение в размер на 3,1 млн. евро, съобщава в. "Билд".

Драмата се разиграва на 16 февруари 2009 г., когато Чарла Наш отива да види приятелката си Сандра Херолд в Стамфорд, САЩ. Проблемът е, че домашният любимец на домакинята - 90-килограмовото шимпанзе Травис, изпада в амок и атакува гостенката. В резултат на това Чарла е с разкъсано лице, впоследствие отстраняват безнадеждно увредените й очи, получава и ново лице.

През 2009 г. братът-близнак на Чарла иска обезщетение от 38,5 млн. евро от собственичката на звяра. Сега, макар че обвиняемата Херолд да е починала през 2010 г., съдът постанови пострадалата да получи под различни пера - недвижими имоти, пари в брой и т.н., общо 3,1 млн. евро. Само че Чарлз Уилингер, адвокатът на жертвата в момента се готви за ново, още по-сериозно дело. "Искаме да съдим щата Кънектикът за 115 млн. евро. Все пак именно щатските власти са разрешили на Херолд да си вземе за домашен любимец това опасно животно".