Ремонтират лечебни заведения с 147 милиона лева европари

Общество

01-12-2012, 17:32

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Почти всички малки болници имат задължения, призна Десислава Атанасова

Министерството на здравеопазването спечели проект по Оперативната програма "Регионално развитие" за 147 милиона лева, които ще се използват за реконструкция и модернизация на лечебните заведения, като фокусът е онкологичната диагностика и лечението, обяви във Велинград министърът на здравеопазването Десислава Атанасова.

Тя подчерта, че 13 лечебни заведения са финансирани по този начин, като вече в осем от тях са започнали строително-ремонтните дейности и различни процедурите по доставка на апаратура.

Това са най-високите технологии в диагностиката и лечението на онкологичните заболявания, уточни Атанасова, цитирана от "Фокус".

По думите й това ще даде възможност на пациентите да разчитат на диагностика и лечение на световно ниво.

Атанасова отбеляза още, че почти всички малки лечебни заведения имат задължения.

Над 80% са болниците общинска собственост със задължения над 500 000 лева, призна здравният министър. Тя посочи още, че Министерството на здравеопазването е назначило проверка по случая с пациента, починал в линейка, тъй като му е отказан прием в Националната кардиологична болница.

Всички действия, които ще предприемат Министерството на здравеопазването и ръководството на болницата, ще станат известни следващата седмица, отбеляза Атанасова.