Костов си поиска "Синята коалиция"

Политика

01-12-2012, 14:09

Снимка:

БГНЕС

Автор:

bulgariautre

Всичко от Автора

Ние не се радваме на случващото се в СДС, заяви лидерът на ДСБ

Категорично сме "за" Синя коалиция, за единна истинска десница, обяви лидерът на ДСБ Иван Костов в доклада си пред Десетото Национално събрание на партията.

"Ние не се радваме на случващото се в СДС. Единната истинска десница загуби още една своя опора. Тежко са ударени организирани членове, симпатизанти и избиратели на дясната коалиция", допълни още Костов и продължи с изложението си:

"Не можем да сме безучастни, когато уж "сестринската партия" ГЕРБ успя в едно разрушително начинание, което е мечта за посткомунистите още от момента, в който направихме своето първо самостоятелно правителство. Но този успех на Борисов и Цветанов е частичен. В парламента има Синя коалиция, има ни нас ДСБ."

Съпрецедателят на Синята коалиция посочи, че непримиримостта на ДСБ към БСП и Доган отхвърля всички обстоятелства за коалиция с тях.

"В днешните условия те не са наш пряк съперник за доверието на избирателите. Такива са ГЕРБ и партията, представяща се за Движение "България на гражданите", която е поредният опит на хора от кръга на Сергей Станишев и на ренегати-кариеристи да откраднат демократичните гласове", заяви Иван Костов.

По думите му мнозинството от българите се страхуват от ширещата се престъпност и от милиционерското насилие.

"Ние сме единствената страна в ЕС, в която масово обират селски домове; единствените, които не можем да се развием високодоходно интензивно земеделие, поради масова полска престъпност. Поради това, че силови групировки налагат несправедливи цени на продукцията на земеделците", отчете лидерът на "тъмносините".