Здрав ли е, болен ли е Путин - никой не знае...

Кремъл опроверга съобщенията за здравословните проблеми на руския президент

От Кремъл отрекоха появилата се информация за влошеното здравословно състояние на Владимир Путин.

 

Дмитрий Песков, говорител на Путин, заяви, че здравословните проблеми на президента са преувеличени. Песков отрече Путин да има проблеми с гърба заради стара спортна травма.


Говорителят посочи, че срещата между лидерите на Япония и Русия не е била официално насрочена и затова не може да се говори за отлагане. „Путин продължава да работи в обичаен режим, а новините за здравословните му проблеми са само предположения”, заяви говорителят Дмитрий Песков. По неговите думи Путин реагира нормално на слуховете за своите проблеми със здравето.


„Той е в добро физическо състояние. Не се тревожете и не се безпокойте. Президентът продължава да спортува”, каза Иванов, който призна, че държавният глава на Русия е имал „лека спортна травма”.


Въпреки официалните твърдения, че Путин е здрав, спекулациите се увеличават.
Заради слуховете за влошаването на здравословното състояние на руския президент инвеститорите вече проявяват безпокойство.


Първите предположения за лошото здравословно състояние на Владимир Путин се появиха през септември. Президентът забележимо накуцваше по време на срещата на АТИС във Владивосток. Той просто е разтегнал мускул, заяви Дмитрий Песков. Путин има стари проблеми с гърба, настояват руските вестници.


Прави впечатление, че 60-годишният Путин практически не пътува никъде зад граница. Пътуванията до Пакистан, България и Турция бяха отложени или отменени.
Мнозина виждат в президента личен гарант за стабилността на Русия. Но тази стабилност може да се окаже под заплаха – в Кремъл се засилва борбата за власт на елитите, а това е признак за слабост на ръководството. Президентът Путин може да изгуби контрол над ситуацията, коментира изданието.