Човещина! Ченге дари ботуши на премръзнал бездомник

Свят

30-11-2012, 18:19

Снимка:

Facebook

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

25-годишният американец признава, че дядо му го е учил на щедрост от малък

На 14 ноември Лари Де Примо, полицай от нюйоркската полиция, е заснет да коленичи пред бездомник, давайки му топли ботуши, съобщи "Дейли мейл".

Де Примо разказва, че обикалял из Тайм Скуеър, в сърцето на Манхатън, когато видял мъж, който се бил свил до една витрина, съвсем бос и треперещ от студ.

Първото, което се набило в съзнанието на полицая били издутините по краката на бездомника. Той го запитал къде са му обувките, а бездомникът отговорил, че никога не е имал обувки. Полицаят не се поколебал и влязъл в най-близкия магазин. Там намерил обувки за сто долара, които мислел, че ще топлят на бездомника през цялата зима.

Г-н Кано, от магазина за обувки разказва пред "Таймс": "Полицаят дойде тук и каза, че търси обувки, дръжеше се съвсем нормално и спокойно. Когато го попитахме за размера, той обясни какво всъщност е искал да направи и че са за бездомен човек. Ние предложихме някакъв размер и изглежда е паснал. Мислехме, че постъпката му е наистина вдъхноявяваща и му направихме отстъпка", разказва той.

"Истинското вдъхновение за мен е дядо ми, който ми каза, когато бях малък: "Ако правиш нещо, прави го на сто процента. Или го направи, или изобщо не се захващай!", споделя щастливият Де Примо в интервю за CBS News. "Мисля, че това ме е водило през целия ми живот".

На излизане от магазина, полицаят не взел чантата, а само ботушите, които веднага дал на измръзналия бездомник.

Дженифър Фостър, диспечер от Аризона, видяла трогателната сцена и снимала полицая. После качила снимката във Facebook, която до момента има над 466,000 харесвания.