Две смели продавачки сплашиха маскирани крадци в Русе

Крими

30-11-2012, 07:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Едната скочила на бой, а пък другата се разкрещяла силно

Две смели продавачки обезвредиха въоръжени крадци само за едно денонощие в Русе.

 

Първата жена работела в денонощен магазин на бул. „Цар Освободител”. Тя била дежурна в нощта на 28 срещу 29 ноември. След полунощ нямало много клиенти и към 4 часа останала сама в обекта.

 

Към 4,15 ч. през вратата влязъл мъж с черна плетена маска с прорези за очите и тръгнал към нея. Насочил пистолет към продавачката и й заповядал да му даде оборота от касата.

 

Въпреки че много се притеснила, дамата решила да премине към действие. Тя блъснала силно един от стелажите със стока към нападателя. Бандитът не очаквал такъв отпор и си плюл на петите, без да вземе нищо. След като се убедила, че нападателят наистина се е уплашил и няма да се върне, смелата жена подала сигнал в частен СОТ и след това в полицията.

 

Пред униформените тя описала нападателя си. Той бил висок около 160 см, имал нормално телосложение и носел черен суитчер с бяла емблема отпред.

 

Девет часа преди този инцидент опит за въоръжен грабеж е имало и в друг магазин в Русе, който също завършил безславно за нападателя. В сряда към 19 ч. мъж с пистолет нахлул в обект на ул. „Сент Уан” и поискал от продавачката да му даде оборота.

 

Тя обаче се развикала толкова силно за помощ, че бандитът се уплашил и офейкал.