Кметове и депутати нищят последиците от евентуалния АЕЦ в Инеада

Животът

29-11-2012, 13:14

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

На срещата на 17-и декември е поканен и турския консул

Какви ще са последиците за туризма и околната среда, ако Турция изгради АЕЦ или ТЕЦ в Инеада, на границата с Резово, ще обсъждат на кръгла маса бургаските депутати от ГЕРБ и черноморските кметове, начело с царевския градоначалник инж. Георги Лапчев.

Срещата е планирана на 17 декември и на нея са поканени генералният консул на Турция в Бургас, експерти от Министерството на околната среда и водите и от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, представители на екоорганизации, на браншови организации и бизнеса.

"Лично ще се свържа и с представителите на най-големите екоорганизации в България за да вземат отношение по проблема, който притеснява жителите на цялото Южно Черноморие", ангажира се кметът на Царево, който е сред основните организатори.

"Опазването на околната среда и поминъка на хората на юг от Бургас е национален въпрос и в този момент всички трябва да работим заедно за предотвратяване на екологична криза в най-чистите места на България", коментира народният представител Димитър Бойчев.