Медиите в Скопие гърмят: България ни поставя условия за ЕС

Западните ни съседи пак сърдити на Божидар Димитров

Медиите в Македония обръщат сериозно внимание на писмото на външния ни министър Николай Младенов до своя македонски колега Никола Попоски.

България официално с три условия към Македония за подкрепа за ЕС, коментират медиите в Скопие, цитирани от "Фокус".

София предлага подписване на спогодба за добросъседски отношения и сътрудничество, общи работни групи за подобряване на отношенията в ключови области и създаване на съвет на високо ниво във формата на годишни междуправителствени срещи между двете страни.

Младенов е написал на Попоски, че отношенията между двете страни в последните пет години "не са на нивото, съответстващо на толкова близки и свързани държави", отбелязват медиите в западната ни съседка.

"България представи условията си за подкрепа за ЕС” е заглавието на "24 вести".
"Младенов пише на Попоски: Спогодби и инфраструктура, пък тогава подкрепа за ЕС" пише МКД.МК.

Скопските медии не пропускат да отбележат и реакцията на българския историк Божидар Димитров, който по думите им  постоянно обижда Македония.

"Питам се - колко време още червеното знаме с вентилатора ще се вее на Деве баир и кога там ще се развее едно друго червено знаме, само че с албанския орел? Като е толкова смел г-н Груевски, нека да вдигне 75-метров пилон с македонското знаме отгоре в Дебър или в Тетово, или в Гостивар, или в Кичево, или в циганската махала Возка в Охрид", коментира прези дни Божидар Димитров.