Люмиер: Стрелците са търсачи и носители на идеали

Подвластния на Юпитер е надарен с великодушие, щедрост и човечност, както и с желание винаги да помага, да се бори за полезни цели и общочовешки идеали.

СТРЕЛЕЦ е деветият зодиакален знак, който принадлежи на елемента "ОГЪН". Той е мъжки, активен знак и дава израз на импулсивната човешка природа.

Графичното   изображение  на  този   зодиакален  знак  е опънатата  стрела  на  ловеца, която олицетворява полета на идеите и вдъхновението.

СЛЪНЦЕТО минава през знака СТРЕЛЕЦ от 23 ноември до 21 декември. В този огнен, есенен знак топлината е оскъдна. Природата е лишена от растителност, но нейната жизненост всъщност се просмуква в утробата на земята, за да може посятото зърно жадно да поглъща "вътрешен огън", който ще го приготви за ново раждане.

В астрологично съответствие родените под знака СТРЕЛЕЦ ще имат склонност към спокойствие, умереност, равновесие, ще бъдат призвани да еволюират в морален аспект, ще търсят съвършенството и идеала в света около себе си и във вътрешния си живот.

Слабостта на представителите на знака на СТРЕЛЕЦ е желанието да демонстрират прекалена независимост, стремежът им към див бунт и несигурни авантюри, както и страданието от ограничените от материята условия на земното съществуване.

Неговата сила се състои в безграничния оптимизъм както и самообладанието невъзмутимостта, които запазва пред лицето на противници и предизвикателства.

 

Трябва да запомним, че СТРЕЛЕЦ е:

1. Принадлежи на елемента ОГЪН, ДВОЙНСТВЕН знак
2. Планетата ЮПИТЕР управител на знака
3. Знакът  СТРЕЛЕЦ  отговаря за  големите  пътувания, за всичко,  което е свързано с чужбина, философията, религията и закона.

Юпитер - планетата господар на знака Стрелец

Юпитер дава голяма надежда, шумно и весело разположение на духа и отношение към живота-това са качества, които правят техния притежател популярен, с много приятели, с успех в обществото.  Подвластния на Юпитер е надарен с великодушие, щедрост и човечност, както и с желание винаги да помага, да се бори за полезни цели и общочовешки идеали. Този човек обича реда, собствеността и се стреми да спазва законите и обичаите.  Не понася грозните и странните неща, лошия вкус и лошите маниери.  Привлича го изисканата обстановка, комфорта и елегантността. В него има енергия, ентусиазъм, искреност и лоялност, а така също и естествен респект към религия, уважение към ритуали, церемонии, етикеции.  Съществува обаче тенденция да бъде обвързан от формалности.  Може да развие склонността си към религията, правото и философията.
Какво ще ви донесе Юпитер с Новолунието в Стрелец през тази година, четете тук.


Партньорство:

Зодиакалните знаци ЛЪВ, ОВЕН и СТРЕЛЕЦ са най-подходящите партньори за знака Стрелец.

Жените, родени под знака Стрелец, са жизнерадостни и доста любопитни. Жадни са за впечатления и са привлечени от сладострастието в живота.
Мъжете, родени под знака Стрелец, се отличават с възприемчивост и силно изявен инстинкт към развлеченията. Мъжът Стрелец може да бъде превъзходен любовник, както и прекрасен приятел.

Части на тялото, управлявани от знака, и болести:

Под влиянието на знака Стрелец са бедрата и ханша. Болестите, които са подвластни на този зодиакален знак, са свързани с жлъчката и черния дроб. В късната есен когато Слънцето преминава през зодиакалния знак Стрелец, симптомите на тези заболявания се изострят.

Щастливото число на Стрелеца е 8, любимият цвят - наситено-виолетовият, денят - четвъртък, а годишният сезон - есента.

Държави и градове под знака на Стрелеца:

Унгария, Испания, Мадагаскар.
Авиньон, Будапеща, Щутгард и Толедо.

Подходящи камъни за знака са:

Камъните с червен, зелен и смесен цвят.  За знака са характерни рубина и тюркоаза, пурпурния аметист и гранатът.
     
АМЕТИСТ - в древността са смятали амулета от аметист с най-голямата сила. Аметистът е кварц, оцветен от примесите на железните съединения във виолетов цвят, с различни плътностни оттенъци на виолетовото. Под продължителното въздействие на слънцето аметистът може да избледнее. 
Гърците твърдят, че той е получил своето име от прекрасната нимфа Аметис.Названието на камъка се смята за производно от гръцкото "аметистос" - свободен от опиянение.  Наречен е още камъка на Бакхус, епископски камък - при посвещението на кардинал в сан, на посветения са връчвали пръстен с аметист. Този камък помага на приносителя си в постиженията, в спортните игри, и разбира се, в любовните дела.Като амулет предпазва от пиянство, наркомания и всякакви други зависимости. Поставен под възглавницата, той изпраща щастливи сънища.