Лъвчето се възражда, никой не напуска "масово" СДС

Истинските членове ни подкрепят, твърдят от Раковска 134

Разпространените в медии информации за "масово" напускане на членове на СДС не отговарят на истината, пише в писмо до медиите главният секретар на синята партия Константин Арабаджиев.

"Надявам се, че това са последните манипулации от страна на бивши наши членове, за да си придадат изключителна важност за пореден път.

Изявленията на отделни хора от цитираните в медиите структури в Свищов и Велико Търново не означава, че множеството от членовете на тези структури са заявили към момента, че прекратяват своето членство в СДС.

Напротив, членовете на десетки организации, сред които Ловеч, Шумен, Русе, София, Разград, Силистра, Пловдив, Ямбол, Елхово и повечето останали, заявяват своята подкрепа за водената политика от ръководството на партията", пише той.

Арабаджиев припомня, че съгласно Устава на СДС - прекратяване на членството става чрез писмено или устно заявление пред местната структура.

"Неподписани декларации, отворени писма или изявления в медиите са несериозен подход за сериозна стъпка, каквато е напускането на партията", допълва той.

По думите му отстраняването на тримата депутати от партията не означава край за СДС, а възраждане за Съюза на демократичните сили.