Порноактрисите са много по-щастливи

Пловдив Лайф

27-11-2012, 17:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

Средният им трудов стаж бил 3 години и половина, като всички получили хонорар за участие и поне в един порнофилм

Порноактрисите се радват на по-високо самочувствие и повече харесват начина си на живот от останалите жени, установи американско проучване, цитирано от британския в. "Дейли мейл".

С новото изследване се опровергават предишните ни представи за дамите от порноиндустрията, за които се считаше, че са нещастни и имат лошо мнение за собствените си персони, тъй като евентуално са станали жертва на сексуално насилие още през детството си.

Според анализ, публикуван в изданието Journal of Sex Research, порнозвездите нямат повече психологически проблеми от останалите си посестрими.

Напротив, актрисите в бранша гледат по-позитивно на нещата, оказват се по-уверени в себе си и по правило харесват телата си, пише БТА.

"Психологическите характеристики на порноактрисите включват по-високо себеуважение, позитивно настроение, социална подкрепа, сексуална удовлетвореност и душевност, в сравнение с контролната група", пишат изследователите от университета Шипенсбърг в щата Пенсилвания.

Изследователите не констатирали повече случаи на сексуално насилие в детството при порнозвездите, отколкото при останалите "средностатистически" жени.

От проучването не ставало видно, че заетите в тази индустрия са по-нестабилни психически от служителките в други сектори.

В проучването участвали 177 порноактриси на възраст между 18 и 50 години.

В контролната група били включени жени на същата възраст, етнос и брачен статут, като тези от порноиндустрията, но те не били ангажирани в нея.

Средният стаж на порноактрисите бил 3 години и половина, като всички те били получили хонорар за участие поне в един порнофилм.

Повече от една трета от тях били или омъжени или имали сериозна връзка с партньор, а 44 на сто от тях били неомъжени.

В 70 на сто от случаите анкетираните се оказали доволни от сексуалния си живот, като при контролната група този процент бил 33 на сто.