Две изложби и екзотика за Деня на Индонезия в Поморие

Туризъм

27-11-2012, 16:18

Автор:

Burgasutre

Всичко от Автора

Кметът Иван Алексиев презентира възможностите на все по-развиващия се балнео, културен и исторически туризъм в региона

С две изложби и представяне на кулинарни специалитети Поморие отбеляза Денят на Индонезия. Специален гост по време на честванията бе Бунян Саптомо, посланикът на Индонезия у нас. "Восъчна феерия - батик" на Златка Бобева и фотоизложбата "Индонезия през обективите на Сдружение Приятели на Индонезия – НУСАНТАРА: Далеч от очите - близо до сърцето" смаяха гостите на събитието, а поморийският градоначалник благодари на Саптомо за оказаната чест и възможност за поморийци да се докоснат до екзотиката, природата, културното и историческо богатство на Индонезия. 

Алексиев запозна гостите  си с възможностите, които предлага Поморие в сферата както на традиционния туризъм, така и на все по-развиващия се балнео, културен и исторически туризъм в региона.

„Разглеждайки крайбрежието на Поморие, много ми напомня за бреговете на о. Бали”, каза посланикът по време на срещата. Това е и една от причините да възникне идеята за възможно побратимяване на Поморие с индонезийски град от острова. Подобно сътрудничество би било полезно за развитието на икономиката, туризма и културните връзки между двата града.

Денят на Индонезия в Поморие е естествено продължение на традиционно добрите отношения през годините между Посолството на Индонезия и гр. Бургас и последвалото побратимяване на областния град с гр. Медан.

Индонезийският посланик се срещна с представители на бизнеса, медиите, културата, изкуствата, образованието и науката от община Поморие и област Бургас. Официални гости бяха областният управител Константин Гребенаров и Златина Дукова, член на Комисията за защита от дискриминацията. Пред тях той направи мултимедийна презентация на своята страна. Държавата е четвърта по население, на нейната територия се намира най-големият архипелаг в света, има модерна диверсифицирана и динамична икономика, растяща устойчиво през последните десет години с 4 до 6%, което я нарежда на 16-о място в света за тази година.