Вегетарианците правят по-добър секс

Животът

26-11-2012, 18:22

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Sofiautre

Всичко от Автора

Храните като тофу и соята могат да те направят по-добър в леглото, показва ново проучване

Ново проучване доказва, че хората, които консумират тофу и други зеленчукови продукти, могат да се насладят на по-добър секс, отколкото тези, които обичат да похапват мръвка, пише Дейли мейл.

 

Изследване, публикувано в списание "Хормони и поведения", първо открива връзката между т.нар. фитоестрогенни полови хормони, намиращи се в растенията и поведението на дивите примати.

 

Проучването е проведено от Майкъл Васерман, докато е бил студент по наука за околната среда, управление и политика. 11 месеца, Васерман и неговите колеги, наблюдавали група колобуси в Националния парк Кибале в Уганда и записвали какво ядат животните.

 

Повече мъжки коломбуси вечеряли листа от Милетиа Дура, тропическо дърво, съдържащо естрогенови съединения. Соята пък покачвала нивата  на естрадиол или "секс-хормонът" и кортизол-"стрес-хормонът". Тази храна променила хормоналните нива  на маймуните и те правели повече секс.

 

Изследвания от Университета Белармино в Луисвил, пък открили, че мъжете смятат, че консумацията на месо ще ги направи по-мъжествени. Професор Ротгербер заяви, че „яденето на месо е свързано с мъжеството и силата”.

 

Противно на това твърдение, организацията PETA доказа, че плодовете и зеленчуците са ключът към мъжеството. Холестерола в месото, яйцата и млечните продукти могат да запушат артериите и да забавят притока на кръв до всички органи на тялото, включително и тези, които са от жизнено значение в спалнята.

 

Вегетарианските ястия, от друга страна, не съдържат нито грам животински мазнини и холестерол. Веганите са по-малко предразположени към сърдечно-съдови заболявания, диабет, инсулти, затлъстяване и рак.

 

"Когато става въпрос за правенето на любов, хищниците са много бавни, тъй като кръвта се опитва да премине през запушените артерии, но веганите могат да продължават партито през цялата нощ.", казва Мими Бекхечи от PETA.