Бойко Борисов и Сергей Станишев – игра на котка и мишка

Политика

25-11-2012, 17:37

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Двамата политици продължават с нападките и опроверженията

Забранил съм да ми говорят за Станишев, каза пред журналисти в Етрополе премиерът Бойко Борисов.

„Видяхте Дянков обиколи телевизиите с извадките от БНБ – 7,2 милиарда имаме ние фискален резерв, 7,7 са ни оставили те. Само че ние имаме близо милиард да си получаваме още от Брюксел за европроекти. Предишния ден Станишев беше казал, че сме изяли фискалния резерв и пет милиарда сме „опоскали“.

Само че като му сложиш двата листа с извлеченията и се вижда, че лъже. Само че това мен ме кара да ставам по-рязък. Затова съм забранил да ми се говори, нито от пресцентъра, нито от моите колеги. Само че – какво правят те – малко като в семействата, когато някоя комшийка каже на жената: „Абе, не ми е работа да ти казвам, ама аз ще ти кажа”... И хоп – Станишев казал вчера еди какво си.

Почвам да анализирам това, което е казал, стигам до извода, че пак нещо се е объркал. Това е стогодишна партия. Когато говориш, че си стогодишна партия, означава, че поемаш и пасивите, и активите на тази партия. Сиреч и лагерите в Белене, и националната катастрофа, и това, че за тези сто години си допуснал тази държава да е най-бедната, най-изостаналата в Европа. Безотговорно е да кажеш, че една млада, тригодишна партия, в най-голямата криза – за три години ГЕРБ е направил държавата бедна. Това е безотговорно. Защо да му обръщам внимание.

И все се намери някой да ми каже. Ей сега Миро Найденов – „Станишев казал вчера, че ние нищо не сме направили”... Ние днес откриваме пет обекта. Мога всеки ден да му показвам по пет”, завърши тирадата си Бойко Борисов.

От страна на Станишев, който сега е в Шумен, веднага последва отговор: „Честно казано, Бойко Борисов не ме интересува вече какво говори. Не искам да се занимавам с него, а с това какво правим след изборите, как спасяваме България от неговото наследство, от неговото управление. Когато Бойко Борисов не се справя, той пак вади някакви причини от миналото. 100 години управлявала БСП – според него това е причината да не може да договори повече пари от Европейския съюз. Да му направим кратък курс по модерна българска история”, предложи лидерът на социалистите и попита Борисов не беше ли в управлението на НДСВ като главен секретар на МВР, не беше ли водач на техни листи за депутати в Благоевград и Пловдив.

Кой е виновен, кой какво премълчава и каква е истината – остава неизвестно. Двама от най-известните политици в България, от които зависи и нейното бъдеще, продължават с интригата котка срещу мишка. Ще издебне ли единият удобния момент за удар към другия?