Принц Чарлз се опасява, че няма да му остане време да управлява

Свят

25-11-2012, 11:19

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

"Времето ми изтича", вайка се той

В серия от откровени коментари, принц Чарлз намеква, че се опасява че наследството му като крал ще е съкратено.

По време на посещение в Дъмфрис Хаус, величествената къща в Източен Еършър, която принцът помогна да бъде спасена за поколенията, той се шегува с репутацията си, че изпълнява проектите с всеизвестната си енергичност, но прави язвителна отправка към своята смъртност.
"Нетърпелив? Аз? Що за предположение! Разбира се, че съм. Скоро ще ми свърши времето. Ще умра, ако не внимавам", казва той.  Думите му, записани по време на снимки за филм за сайта на Кларънс Хаус относно приноса на принца за Дъмфрис Хаус, ще подхранят спекулациите, че 64-годишният принц Чарлз е по-готов от всякога да седне на трона, след 60 години чакане.
През 2008 г. той стана най-дълго чакалият наследник на трона в британската история, изпреварвайки своя пра-прадядо Едуард VII.
Макар помощниците на кралското семейство да настояват, че той е напълно доволен от настоящата си роля на очевиден наследник, подкрепя кралицата и активно участващ в благотворителност, мнозина коментатори намекват, че той се чувства недоволен, че неговото царуване не е започнало.
С оглед на дълголетието в семейството му - кралицата е на 86 години, а нейната майка кралица Елизабет доживя до 101 години - принц Чарлз може да му се наложи да почака още преди да наследи своята майка.