Сириец и двама алжирци сгащени край Брегово

Крими

22-11-2012, 12:26

Снимка:

ГПУ-Брегово

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Мислели, че са "прецапали" Тимок и са в Сърбия, но се озовали у нас

Граничари от Брегово задържаха снощи трима чужди граждани при опит да преминат българо-сръбската граница на брега на река Тимок.

При задържането им те скрили, че имат документи, били целите мокри и мислели, че са в Сърбия.

Отведени са в ГПУ-Брегово, където е установена самоличността им. В тях са открити регистрационни карти на чужденци. Документите показвали, че тримата са в процедура по разглеждане на молбите им за предоставяне на бежански статут.

Установено е, че са 37-годишен сириец и двама алжирци на 19 и 30 години. Настоящият им адрес е в бежанският център в село Пъстрогор, община Свиленград.

Чужденците са задържани на 3 ноември т.г. в землището на свиленградското село Маточина при нелегално преминаване на турско-българската граница.

Поискали са бежански статут и докато се разглеждат молбите им, са настанени в центъра на Държавната агенция за бежанци в село Пъстрогор, където режимът е свободен и могат да излизат през деня.

Разследващите установили, че тримата са пристигнали във Видин на 20 ноември. Преспали една нощ в хотел и вчера наели такси до град Брегово.

Като се стъмнило, поели пеша към българо-сръбската граница. Навлезли в река Тимок и помислили, че са минали в Сърбия, но излезли отново на българския бряг.

По случая е образувано досъдебно производство.