Десислава Атанасова: Давайте предложения за здравната реформа

Животът

21-11-2012, 21:33

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Петя Коленцова

Всичко от Автора

Здравният министър отчете апатия към националната рамка за 2014-2020 г.

Разработихме национална рамка за здравеопазването, която да начертае бъдещите действия и промени за периода 2014 – 2020 г., каза в Пловдив министърът на здравеопазването Десислава Атанасова във връзка с призива на финансовия министър Симеон Дянков, че е нужна реформа. Като приоритет Атанасова поставя гарантирането на спешна помощ и ефективното разходване на средтсвата.

Взъпросната рамка ще е повод да се напише конкретна стратегия. Документът е предложен на вниманието на Народното събрание, на всички парламентарни групи, болнични мениджъри, експерти, национални консултанти през октомври. Здравният министър очаква препоръки и идеи, които тя била готова да изслуша и коментира. „До този момент никой не е дал предложение и един ред“, каза тя.

Атанасова призовава за активност както от страна на всички в здравната система, така и от пациентските организации.

С въвеждането на електронното правителство, на електронното пациентско досие и рецепта разходването на парите ще стане по-ефективно, смята министърът.

По думите й движението на информацията в електронен формат между договорните партньори на касата и нея самата ще доведе до резултати.