Папата завърши биографията на Христос

Свят

20-11-2012, 20:24

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Бенедикт XVI публикува третия том от поредицата

Папа Бенедикт XVI публикува третия и последен том от биографичната си книга за Исус Христос - трогателна и изключително лична творба, подписана с истинското му име Йозеф Рацингер.

Книгата, посветена на детството на Исус, беше публикувана на девет езика, като първото издание беше продадено в около един милион копия, съобщи Ватикана. Неговите 147 страници са резултат на дълги години работа, започнала през 2003 г., когато Рацингер все още е глава на Конгрегацията за Доктрината на вярата.

Папата посвети "цялото си свободно време за осъществяването на този проект, който той обичаше", заяви говорителят на Ватикана Федерико Ломбарди пред стотици журналисти и духовници. Кардинал Джанфранко Раваси, ръководител на Папския съвет за култура, заяви, че книгата е съсредоточена върху 180 стиха от Библиите на Матей и Йоан.

Книгата е написана от Рацингер, а не от папа Бенедикт XVI, което означава, че е академична творба, а не догма, която не може да бъде оспорвана. Книгата се характеризира със своята "яснота и смирение", заяви Раваси. "Исус от Назарет: Разкази за детството" ще бъде пусната в продажба в сряда. Първите два тома от биографията - "От Кръщението в река Йордан до Преображение" и "От влизането в Йерусалим до Възкресението" бяха публикувани през 2007 и 2011 г.