Тройната коалиция изхарчи парите, сега няма, няма... пресмята Борисов

Политика

19-11-2012, 18:30

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Кой говори добре за правителство при криза, пита премиерът

Да похарчиш 100 милиона, за да направиш водно огледало в Кърджали, вместо да ги дадеш на майките, така се прави социално неравенство, заяви премиерът Бойко Борисов, който коментира предишното управление, като заяви, че Тройната коалиция е обявила 4 милиарда излишък, а те са заварили 1 милиард дупка в бюджета.

Борисов припомни, че предишните управници, все още не са платили влаковете от 2005 година, а сега неговото правителство са платили Кугъри, Еърбъси и всички тези огромни плащания са паднали върху бюджета.

"Демокрацията е това – идват избори и хората избират, като си спомнят кой какво е направил. Аз ще застана до моите обекти и до това, което съм произвел през тези 3,5 години, да застане и Станишев до неговите", призова премиерът.
Борисов обяви, че правителството му се опитва да вдига минималните работни заплати, пенсиите, финансира най-големите инфраструктурни проекти, "за да има за всички, трябва да работят, и парите да не се харчат по начина, по който го правеше Тройната коалиция. Ако тези пари не са били похарчени, сега щеше да има", посочи премиерът.

На въпрос как ще коментира оценката на Ройтерс, за това, че правителството се е провалило да направи по-добър живота на българите, Борисов отговори с въпрос: "За кое правителство е казало, че се е справило с кризата в света и е направило живота на коя страна в света по-добър през последните три години? Оценката я дават рейтинговите агенции и те всички повишават кредитния рейтинг на България. Ето и снощи виждате, ако не бях направил спортната зала, къде щяхте да ходите на такива концерти? И това само за няколко години, в условията на най-тежка криза", каза още Бойко Борисов.