Ски курортите ни са сред най-евтините и качествени в ЕС

Най-доброто от печата

19-11-2012, 07:16

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Проучването е направено сред 400 зимни курорта в Европа

Българските ски курорти са едни от най-евтините в Европа и предлагат едни от най-изгодните условия като съотношение между цена и предлагани услуги. Това обяви директорът на Европейския потребителски център – България Игнат Арсенов, който се позова на проучване за разликите в цените и инфраструктурата на ски курортите на Стария континент.

Мрежата от Европейски потребителски центрове направи проучване на ски курортите в Европа, в което попадат над 400 зимни курорта в цяла Европа.

Арсенов отбеляза, че курортът ни Чепеларе е на 3-о място в най-разпространената категория ски писти от 11 до 25 км. Пред родния курорт се нареждат два от Словакия и Чехия, но те предлагат по-къси писти.

Арсенов обясни, че въпреки това те попадат в тази категория и цените са малко по-ниски от тези в Чепеларе. Банско се нарежда на първо място в категорията от 51 до 100 км писти. Той е най-евтиният курорт в тази категория от изследваните 400.

Експертът посочи, че основните резултати от изследването показват още, че ползването на такива доклади и проучвания на цените помага на потребителите да изберат най-изгодните оферти в целия Европейски съюз.

Един от основните изводи е потребителите да се възползват от единния пазар на целия ЕС, тъй като има доста изгодни оферти, каза още той.