Радиоуправляемо рали събра в Русе българи и румънци

Региони

17-11-2012, 16:05

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Над 40 са участниците

Международният шампионат за радиоуправляеми автомодели с електрически двигатели Electric Balkans Open 2012/2013 стартира днес в Русе.

Състезанието е първи кръг от шампионата и в него участват 40 автомоделисти от България и Румъния. Майсторите на малки колички с радиоуправление се състезаваха на специално изградената писта в зала "Дунав", за да премерят качествата на своите модели.

Надпреварата е в класовете Electric Touring, Electric Team, Electric Super Stock, Electric Beginners и Electric Sports. Най-атрактивният и зрелищен клас за публиката е Electric Team , където гонките са по 24 минути, за разлика от обикновените 5-минутни стартове.

Няколко човека са избрали да се пробват в клас 1:12, в който моделите са доста умалени и значително по-леки. Минимално разрешеното тегло за количките е 1,350 кг, а скоростите, които достигат при достатъчно дълга права, надхвърлят 100 км в час. Тъй като пистата в зала "Дунав" е затворена и скъсена, скоростта не надхвърля повече от 60 км /ч, които се достигат в рамките на секунда и половина–две.

Международният шампионат за радиоуправляеми автомобили ще приключи утре с награждаване на победителите. Състезанието се организира съвместно от клубовете "Кинетик"-Русе, "ХобиДик"-София и "AutoRC"-Букурещ.