Да се опълчим на Израел, зове Иран ислямския свят

Край на ционисткия режим в Газа иска военният министър

Иранският министър на отбраната Ахмад Вахиди призова днес ислямския свят да предприеме наказателни действия срещу Израел, за да сложи край на престъпленията на ционисткия режим в Газа.

"Жестоките атаки срещу невинното население на Газа са истински военни престъпления", цитира агенция Ирна думите на военния министър.

Само единството, революционни и наказателни действия на ислямския свят може да сложат край на престъпленията на ционисткия режим, каза Вахиди.

Иранският външен министър Али Акбар Салехи се обади в петък по телефона на водача на палестинския Ислямски джихад Рамадан Абдала и на началника на Политическото бюро на ХАМАС в чужбина Халед Мешаал, за да изкаже подкрепата на Иран на палестинската съпротива срещу агресията на ционисткия режим.

Салехи предложи изпращането на хуманитарна помощ за населението в анклава. Иранският Червен полумесец изпрати писмо на палестинския Червен полумесец и предложи медицинска помощ на Газа.

От своя страна иранският парламент планира да изпрати парламентарна делегация в Газа, но засега дата не е определена.

Иран подкрепя палестинските ислямистки движения. Техеран не признава Израел и редовно прави декларации, че израелската държава е обречена да изчезне.