Вигенин отвръща на удара

Политика

14-11-2012, 17:19

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Червеният депутат обвини Божидар Димитров в бездействие

С известно учудване се запознах със свободните съчинения на г-н Божидар Димитров по мой адрес в електронните медии, заяви евродепутатът Кристиан Вигенин.

Припомняме, че той стана обект на нападки от страна на Божидар Димитров, а по-късно и на лидера на Атака Волен Сидеров. Те са несъгласни с позицията на Вигенин спрямо Македония.

Дирижираните медийни акции с цел изопачаване на позиции и очерняне на хора са стил, който се прилага до съвършенство в съседна Македония и срещу който самият Божидар Димитров нееднократно се е изказвал, коментира Вигенин.

На мястото на Димитров бих бил много по-внимателен, когато говорим за предателства, защото като министър в правителството на ГЕРБ, отговарящ за българите в чужбина, г-н Димитров не направи нищо, за да защити правата на българите в Македония", каза още той.

В същото време пламенно защитаваше раздаването на български паспорти, оказа се и на хора, които не само не се чувстват българи, а откровено работят срещу българския интерес. Не направи нищо, за да има поне една българска медиа в Скопие. Не предприе инициатива да защити на дело, а не само с интервюта българското културно-историческо наследство. И най-сетне, в правото думите на г-н Димитров се наричат "оклеветяване", защото в нито един момент - официално или не - не съм коментирал, а още по-малко одобрил или отрекъл каквото и да е събитие от близката ни история, подчерта евродепутатът.