Сагата "мой-твой" кмете. Или разединение в Съединение

Дали си там (БСП) или си тук (ГЕРБ), ми е все тая, отсече премиерът

Драмата мой-твой кмет продължава с пълна сила. След като градоначалникът на Съединение за три дни, три пъти си смени партията – от БСП в ГЕРБ и обратно, премиерът се намеси и обясни всъщност чий е Георги Руменов.

Бойко Борисов разказа днес пред журналистите, че лично пред него кметът на Съединение е написал молбата си за членство в ГЕРБ.

"Аз му казах: кмете, това е хубаво, винаги си добре дошъл, заповядай, дали си там или тук, ми е все тая", отсече той.

Премиерът обясни, че Руменов му обяснил колко добре работи с ГЕРБ, "кметът на Съединение работи добре с нас", потвърди и Борисов и отново затвърди, че на него му е все тая от коя партия са кметовете.

„Те го знаят и го потвърждават. Ако съм искал кметът на Съединение да минава от ГЕРБ, можело е да говорим още, когато са били изборите там“, каза Борисов.

Премиерът се зачуди с кое точно се променя статута на кметовете, ако са от ГЕРБ или от БСП.

„Той има моето уважение като добър кмет и затова в тази община се случват тези неща. Бих му предложил при тази ситуация да стане независим и да не се занимава повече с партии, които го теглят напред-назад", допълни той.

Помолен да коментира обвиненията на БСП, че ГЕРБ краде предизборно кметове, Бойко Борисов каза:

"БСП са много интересна партия. В Брюксел казват, че са млада партия, а всъщност това са бившите комунисти, защото те по никакъв начин не са се разграничили от това, което са правили от 40 и коя година насам, 40 и кой конгрес имат".

Премиерът дори си спомни за случай, когато Сергей Станишев, по времето когато е премиер, е дал партийна книжка на един кмет от ГЕРБ.