Гняв срещу червения Вигенин, бил национален предател

Политика

14-11-2012, 13:02

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Депутатът оплют заради позицията си към Македония

Депутатът от БСП Кристиан Вигенин бе атакуван заради изказванията си за Македония.

Първо историкът Божидар Димитров, а след това и лидерът на Атака Волен Сидеров нападнаха червения депутат.

"Вигенин извършва национално предателство, като ни кара да се съгласим с геноцида, извършен над българското население във Вардарска и Пиринска Македония в периода 1946 – 1948 година", атакува го Димитров.

"Тогава комунистическата партия предприе масова македонизация на населението в Благоевградски окръг. Това стана с нечувани насилия над българското население. Много хора, несъгласни да сменят българската си идентичност с македонска, бяха депортирани насила в различни краища на страната. В страната се допусна да се основат македонски училища. Изпратени бяха учители от Вардарска Македония и т.н. По същество – Вигенин извършва в момента едно национално предателство, карайки ни да се съгласим с геноцида, извършен над българското население, както във Вардарска Македония в годините 1946 – 1948 г., така и с геноцида, извършен над българското население в Пиринска Македония в този период", каза Божидар Димитров.
Във Вардарска Македония около 1,2 милиона души в една нощ загубиха българската си национална същност и бяха заставени да се наричат македонци. Несъгласните около 30 000 души бяха застреляни, убити, и над 120 000 други несъгласни минаха през ужасяващите югославски лагери и затвори – Идризово, Голи оток, Отешево и т.н. По същество – Вигенин иска да признаем тази „реалност” и да определяме отношенията си с Македония на базата на тази същата доктрина, на която е основана и новата им държава от 1991 г. – теорията на Коминтерновския македонизъм. Разбирам, че поради партийната си определеност, Вигенин е много пристрастен към тази теория. Но, за нас, българите, тя е национално предателство, заяви историкът.

Лидерът на Атака Волен Сидеров също осъди червения депутат. Вигенин прави услуга на българофобската политика в Македония, заяви Сидеров.

"Това е неприемливо. Той трябва много ясно да разбере, че с това предложение, той осъществява антибългарска линия, защото подкрепя цялата неадекватна политика на Скопие, в която България непрекъснато бива подлагана на нападки. Имаме подмяна на българската история, имаме спекулации с това, че в България живее някакво македонско население, имаме буквално кражба на българска история и работа на службите на Македония срещу България. Всичко това трябва да бъде коригирано от македонската държава, за да говорим евентуално за подкрепа на България за Македония за ЕС", каза още лидерът на Атака.