Принц Чарлз чукна 64 в Нова Зеландия

Свят

14-11-2012, 10:35

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Британският престолонаследник духна свещичките на фона на песен на Бийтълс

Британският престолонаследник принц Чарлз духна 64 свещички в Нова Зеландия на фона на песен на Бийтълс и в компанията на режисьора на сагите "Властелинът на пръстените" и "Хобитът" Питър Джаксън, съобщават световните агенции.

Принцът и съпругата му Камила, херцогиня на Корнуол, имаха честта да присъстват на официален прием в сградата на правителството в Уелингтън в компанията на 64 души, всички родени на 14 ноември и на възраст между 18 и 101 години.

В чест на принца военен оркестър изпълни "When I`m Sixty-Four" ("Когато стана на 64"), песен на Бийтълс, написана от Пол Макартни.

След това Чарлз и Камила се отдадоха на дегустация на местни специалитети. По-късно кралската двойка посети студията, където беше заснета новата трилогия на Джаксън "Хобитът". Първата част от поредицата ще има световна премиера в Уелингтън на 28 ноември.

"Не можете да си представите колко съм щастлив, това е най-хубавият подарък за рожден ден, който са ми правили от дълго време насам", заяви британският престолонаследник.

Чарлз и Камила в момента са на обиколка в Азиатско-Тихоокеанския регион в рамките на честванията на Диамантения юбилей на кралица Елизабет II.

Нова Зеландия, която е бивша британска колония, е последният етап от обиколката им. Те ще си заминат от страната в петък.