ГЕРБ не пазарува кметове от БСП, отсече Найденов

"На изборите гласуват хората, ние го правим не заради кметове, а заради хората"

Не може да се смята, че случаят с преминаването от БСП в ГЕРБ на кмета в Съединение е пазаруване на кметове, категоричен бе земеделският министър Мирослав Найденов.

"БСП имаха възможност по време на своя мандат да насочват европейски средства към тези населени места, но направиха така, че те бяха блокирани. На изборите гласуват хората, ние го правим не заради кметове, а заради хората. Те ще гласуват на изборите, те виждат какво се прави. Постоянно се откриват нови обекти, така че – хората го ценят и те гласуват, независимо дали кметът има някаква принадлежност към определена политическа сила", добави още той пред bTV.

Стягане на редиците в ДПС – така министърът коментира готвения от опозицията нов вот на недоверие към правителството, чийто инициатор е партията на Ахмед Доган.

Като повод за вота преди ден бе посочено недоволството срещу цялостната политика на кабинета "Борисов".

"Според мен се цели стягане на редиците и преди всичко отклоняване на вниманието от този голям гаф, който лидерът на тази партия направи", обясни още своята гледна точка Найденов.

В случая той визира изказването на Ахмед Доган, направен преди няколко дни по повод казуса с освободителя на Кърджали – ген. Васил Делов. В коментар по темата лидерът на ДПС сравни Балканската война с "етническо прочистване" и "своеобразен възродителен процес".

По отношение на темата за предстоящия ски сезон на Витоша, Найденов увери, че такъв ще има, но той "няма да е прекрасен". Причината – блокирането на промените в Закона за горите.

"Не се случиха намеренията за съвременен ски център на километри от столицата. Заради блокадата на промените в закона. Тези писти са отдадени на концесионера за този сезон, но не са подновени, над 40-годишни са. Инвеститорът нищо няма да направи при този закон. Провалиха се намеренията за един прекрасен сезон. Ще има сезон, но със старите писти и съоръжения, дано да няма инцидент", добави земеделският министър.