Изобщо не ни е страх от вота на ДПС, рече Цветанов

Политика

13-11-2012, 17:46

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

ДПС недоволни, искат вот на недоверие

Той щял да бъде удобен за ГЕРБ, за да запознаят опозицията с всичко свършено

В ГЕРБ няма абсолютно никакви притеснения за готвения вот на недоверие. Това ще бъде един добър информационен повод да запознаем опозицията с новия финансов програмен период 2014 - 2020, това, което прави правителството.

Така заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов коментира намерението на ДПС да започнат консултации за нов вот на недоверие към кабинета "Борисов" за цялостната му политика.

"Нека да направим едно сравнение – към 2009 г. бяха спрени всичките оперативни програми. Към 2012 г. имаме чувствително увеличаване на усвоените средства по оперативните европейски програми, които стигнаха до всички общини и дадохме възможност да развием съответните региони", допълни той.

По думите на Цветанов в момента подготовката, която прави правителството, е да започнат преговори по новия финансов програмен период, за да можем да се възползваме от солидарността на Европейския съюз.

"В Сектор "Сигурност" са неутрализирани много сериозни групи, които са от тежката организирана престъпност: Килърите, Наглите, Октопода, Брендо с трафика на кокаин и всички останали организирани престъпни групи, които тормозят обществото", похвали се още Цветанов.

Все пак вицепремиерът призна, че проблеми в България има, но пък и почти всички държави от ЕС имали същите проблеми.

"Въпреки тези трудности, в условията на тежка финансова и икономическа криза се стараем действително да градим България и да реализираме много от тези инфраструктурни проекти, които успяваме да усвояваме по възможността да бъдат пуснати тези европейски програми след встъпването на длъжност на премиера Бойко Борисов с неговия екип", категоричен бе Цветан Цветанов.