ДПС недоволни, искат вот на недоверие

Политика

13-11-2012, 15:38

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Цялостен провал на управлението е причината

ДПС започва консултации с други опозиционни политически сили за вот на недоверие към правителството.

Това каза заместник-председателят на ДПС и ПГ Лютви Местан.

Вотът на недоверие трябва да бъде за цялостната политика на кабинета Борисов през техния мандат.

Досега ГЕРБ консумираше меда, тази ще бъде зимата на жилото, заяви Местан.

От движението предлагат вотът на недоверие да бъде разискван и гласуван през първата половина на месец декември, тъй като след коледната ваканция влизат в конституционни ограничения. Основанията на ДПС са свързани с цялостния провал в управлението на ГЕРБ – провал на цялостната политика на кабинета.

Целта на вота е всички опозиционни политически сили да се опити да преодолеят двузначното си поведение, обясни Лютви Местан. Да се обяви срещу кабинета, но да не гласува за това, е политическа шизофрения, заяви той. Според него прекият ефект от този вот на недоверие е да се изясни политическият статус на политическите сили в 41-ото Народно събрание.

Христо Бисеров, зам.-председател на движението, припомни, че ГЕРБ дойде на власт с подкрепата на три парламентарни групи. "Тези парламентарни партии трябва да дадат ясен знак как оценяват управлението на ГЕРБ и своето поведение", каза Бисеров. Открити сме към всички форми на парламентарно поведение, допълни той, но подчерта, че с "Атака" ДПС няма да води консултации, "защото ни делят политически и цивилизационни различия".