Кметът на Съединение: Оставете ме на мира, оставам в БСП

Мисия Пловдив

13-11-2012, 19:02

Снимка:

Plovdivutre.bg

Автор:

Десислава Стаменова

Всичко от Автора

Симеон Дянков: Кметът идва в ГЕРБ

Невиждани и бързи маневри демонстрира кметът на Съединение Георги Руменов. За 24 часа той смени две партии. Гордостта на левицата в Пловдивско подаде заявление за членство в ГЕРБ в неделя. Снощи той набързо се отрече от управляващите и намери пристан пак при червените. Това бе последната информация от екипа на левицата. До идването на Симеон Дянков.

Кметът на Съединение Георги Руменов е подал молбата си за членство в ГЕРБ. Тя е подписана от новия областен координатор Здравко Димитров и от председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. Очаква се Изпълнителната комисия на партията да разгледа заявлението на кмета. Това съобщи в Пловдив вицепремиерът и министър на финансите. По думите на Симеон Дянков днес той е бил в  Съединение, където се е срещнал и разговарял с Георги Руменов. Ще отпуснем още средства за довършителни работи в училището и за централната градска част, разгледах проект за читалището им, но това не е свързано с преминаването на Руменов в ГЕРБ, коментира министърът.

На въпрос дали кметът на Съединение остава в БСП, каквато информация излезе преди обяд, Дянков отговори: „Те са лъгали 60 години и сега продължават да лъжат”. 

ТУК вижте какво каза снощи самият кмет.

Георги Руменов е член на БСП. Той е оттеглил заявлението си от ГЕРБ. Помоли да го оставим спокойно да работи, съобщиха преди минути за Plovdivutre.bg от пресцентъра на Областния съвет на левицата.

Преди обяд общинският съветник от БСП Николай Радев също потвърди, че кметът остава и ще бъде член на социалистическата партия. Подал е заявление в ГЕРБ, за да спечели проекти за Съединение, коментираха от червената партия.

Съветникът Тодор Кръстев бе по-цветен в размишленията си пред журналисти. По думите му "надали кметът на Съединение е сънувал Бойко Борисов или Здравко Димитров с баскетболна топка преди да си подаде молбата в ГЕРБ". Той попита и какво би накарало един току-що избран градоначалник от социалистическата партия да търси управляващите. От градската структура на партията не коментираха информации, че ГЕРБ са поставяли ултиматум на Руменов или пък, че е бил притискан.

Хората не ги интересува кметът от коя партия е, а какво се случва в града, каза Николай Радев.

Опасяваме се, че през юли доста гербери ще искат да стават наши членове, заявиха от левицата. За доста от тях ще е по-лесно, защото са били в редиците на БСП или БКП, каза Тодор Кръстев.

Може и кметът на София Йорданка Фандъкова да поиска да си възстанови членството в партията, да не забравяме, че тя е от семейство на активни борци, коментираха социалистите от Пловдив.