Аз съм политик, който служи на хората, отчете Плевнелиев

Политика

12-11-2012, 11:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Държавният глава благодарен на кризата

"Като президент разбрах, че има два вида политици - тези, които управляват хората и тези, които служат на хората. Причислих себе си към вторите и затова реших да укрепя институциите", обяви президентът Росен Плевнелиев по време на конференцията "Бизнес етика", организирана от Американската търговска камара у нас.

Политиците трябва да работят за доверие, защото то е основен фактор за успеха, и с него да изграждат институциите, призова още държавният глава в своето изказване и допълни:

"Кризата е тест и заради убеждението, че в трудни моменти се помага".

Трябва да сме благодарни на кризата, защото тя ни накара да преосмислим целите си, кризата укрепва нашата способност да се изправяме пред слабостите си, отчете още президентът. По думите му трудните времена мотивират политиците да търсят решения и резултати.

"Правителствата, както и семействата трябва да се научат да си правят добре сметката. И да се инвестира в проекти, които имат мултипликационен ефект", продължи с анализа си президентът.

Росен Плевнелиев за пореден пък се обяви в подкрепа на електронното правителство и призова за изграждане на екосистеми, което ще доведе до развитието на ред други модерни бизнес планове.

Президентът припомни, че самият той е прагматик и затова дава добри примери и практики.