Барак Обама получи трюфел

Булевард

11-11-2012, 18:17

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Подаръкът е от италианци

Малко италианско градче, известно със своите бели гъби трюфели обяви в събота, че ще даде на американския президент Барак Обама рекорден екземпляр с тегло над един килограм като подарък за преизбирането му .

"Трюфел с тегло 1,012 кг от Акуаланя ще бъде подарен на президента на САЩ Барак Обама, за да отпразнува преизбирането си", гласи изявлението на кметството. Трюфелът е рядка подземна гъба, ценена в кулинарията. Тя ще бъде доставена в САЩ и представители на градчето изразиха надежда, че Обама лично ще си получи подаръка.

"Първият американски президент, който получи трюфел от Акуаланя беше Хари Труман. Последната знаменитост бе принц Филип, херцог на Единбург", каза кметът на града Андреа Пиероти.

Наскоро едно кило бели трюфели удари цената от 3000 евро. През 2010 г. южнокореец купи на благотворително събитие 900-грамов трюфел за 105 000 евро. През 2010 г. на друго благотворително събитие милиардерът от Макао и казино баронът Стенли Хо плати над 300 000 долара за два трюфела.

Местната легенда гласи, че най-големите бели трюфели са открити през 1668 г., когато мъж изкопал два трюфела с тегло съответно 13 и 18 килограма.