Станишев тичал по голо дупе в Евксиноград

Политика

10-11-2012, 15:00

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Децата и наследниците на бившите комунистически управници ни управляват, заяви Дянков

В бюджета за следващата година няма да има пари за разхищение, както е било в последния бюджет на комунистите и Тройната коалиция, защото ние смятаме да имаме и втори мандат.

Това каза пред журналисти в Китен финансовият министър Симеон Дянков, цитиран от "Фокус".

Когато едно управление знае, че евентуално ще загуби, както Тройната коалиция е знаела, са направили такъв бюджет 2009 година, че от една страна се е разхищавало много, просто са пръскали стотици милиони на фирми, близки до тях. От една страна, за да ги поддържат по време на изборите, от друга страна - за глупави проекти с надеждата, че те ще им донесат повече гласове. Това никъде не работи, нито в България, нито в никоя друга държава можеш да хвърляш прах в очите на хората и да последните шест месеца да кажеш колко много строите и колко много пари пръскате. Затова нашият бюджет е много по-консервативен от този през 2009 година или 2005 година, категоричен бе министър Дянков.

Над 1 млрд. лв. са отишли е "Цанков камък". Къде са тези пари, по-голяма част в джобовете на тогавашните управници, в техните уж поддръжници, за да могат да са постоянно на власт. Днес е 10 ноември и е хубаво да си спомним връщането ни към демокрацията. Но можем да кажем, че в България демокрацията наистина сме я постигнали, когато децата и наследниците на бившите комунистически управници не са във властта и дълго време няма да бъдат във властта. Все още сме в ситуацията, в който тези хора се опитват да управляват страната”, каза още вицепремиерът.” Нямам ярки спомени от ноември 1989 година, но имам от ноември 2009 година. Вече бях в правителството и за първи път отидох в резиденция „Евксиноград” до Варна и тогавашният директор ме разхождаше из резиденцията по алеите и казваше: „Е, каква история има”, аз питам „Каква история?”, а той казва „По тези алеи по цяло лято по голо дупе тичаше Сергейчо, а Андрейчо го учеше да кара колело”. Сергейчо е Сергей Станишев, а Андрейчо е Андрей Пръмов и сега тези хора се опитват да управляват страната. Докато това не се прекъсне, не можем да кажем, че демокрацията напълно сме си я възвърнали”, разказа той.