Бойко го боли сърцето заради "Цанков камък"

Политика

09-11-2012, 13:31

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Премиерът разкритикува Станишев, че пилеел пари за некадърно строителство

"Като чуя "Цанков камък" и ме заболява сърцето", споделя пред министрите си премиерът Бойко Борисов.

В сряда правителството реши да се създадат условия за изграждане на електропровод, необходим за захранване на осветлението и вентилацията на тунела по новия път Михалково - Девин, като без него не може да бъде въведен в експлоатация пътят и до ВЕЦ "Цанков камък".
"Те без вентилация и осветление ли са го пуснали?!", пита Борисов, а министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова обяснява, че там няма нищо узаконено, става ясно от публикуваната правителствена стенограма.
Оказва се, че проектът е строен от НЕК, но не е съгласуван с Пътната агенция, както би следвало, предвид, че ще става републикански път.

"Трасето, което е избрано, е най-сложното трасе в най-тежкият участък, имали са други алтернативи и не случайно до ден днешен падат скатове и скали, защото той просто не е изчислен правилно и не е укрепен скатът", казва Лиляна Павлова.

"Ясно, но все едно ми късаш живо месо, защото 3,5 милиона отиват пак там. Питам, какво казва титанът на строителството Михалевски по тази тема, като говорите за пътища, колегиално? Кажи, господин Михалевски, като ми задаваш по 20 питания, ела да отидем да видим какво си строил ти като заместник-министър, ела там да ти видя знанията и познанията", отвръща й Бойко Борисов.

Премиерът кани публично опозицията да види всички проекти, по които се работи, за да си вземе поука от грешките, които е натворила, когато е била на власт. Бойко Борисов критикува яростно и бившето правителство на Станишев в пилеене на пари, некадърно строене и несвършена работа. 

"Преди няколко месеца БСП, специално Станишев използваха думи като "опоскаха фискалния резерв", "изядоха парите", в смисъл нещо, което те го правеха години наред, ядосва се Борисов.

Премиерът твърди пред министрите си, че фискалният резерв сега е 7 милиарда и 200 милиона и "съответно очаквам още близо милиард лева да бъдат разплатени от Брюксел", допълва той.