Държавата на естествените Златки

Булевард

08-11-2012, 19:00

Снимка:

VIP Brother

Автор:

Александър Попов

Всичко от Автора

Защо ни облъчват и дават за пример неграмотни хора?

Простотия залива националния ефир и това не е новина за никого. Дали ще са латино или турски сериали, или някакви шоу програми, праймтайма на телевизиите е обречен да заглажда мозъци. През последните две седмици на преден план, с едни силиконови гърди напред, излезе ВИП Брадър.

Продуцентите винаги са твърдели през годините, че това е една представителна извадка на народа (при обикновения Биг Брадър) и на популярните хора у нас (ВИП Брадър). Ако това ние ВИП-а по-добре не ни го натяквайте в национален ефир.

На всеки 1 ноември, Деня на Будителите, със сигурност ще се сещам с благодарност за Златка Димитрова. Един истински будител на днешното време.

Необразована, липса на всякаква обща култура, с 900 кубика силикон. Типична будителка, но по-скоро само на някои мъжки части от кръста надолу. Не е трагедия да не знаеш всички столици, но поне от кумова срама трябва да поназнайваш за съседите. Всички игри, където се изисква мисъл Златка я няма, единствената й достойна конкуренция са тризначките. Не са много страните, които са изпратили хора в космоса и няма как да не се гордеем с полета на Георги Иванов. Но къде ти Златка и космос? Ако й бяха подсказали името сигурно единствената й асоциация ще бъде с Георги Иванов-Гонзо. Твърде е вероятно някъде да са се засичали по кръчмите.

Умственият багаж на Златка хич не ме интересува, да се черви нейната майка - учителка. Но през последните две седмици някак започна да идва в повече издигането на пиедестал на плеймейтката, защото видите ли била естествена. Каквото й било на сърцето - това и на устата.

Естествена, псуваща, с просташки изказ и знания на първокласник. Всъщност да ме извинят първокласниците, някои от тях са далеч над нейното интелектуално ниво. Въпреки, че не са чели Паулу Куелю и Хорхе Букай, настолните автори на всяка една Златка.

Сори, ама не искам подобни илитерати да служат за пример на когото и да е. Наясно съм, че това шоу винаги е залагало на подобен типаж хора, но вече прекалиха. Още повече, когато до Златка застанаха и тризначките. Достойна конкуренция на плеймейтката по тъпота. Сигурно и те са в къщата, защото са естествени. А Вяра, Надежда и Любов дори имат и самочувствие на повече ВИП от останалите.

Най-добре е подобни "звезди" да си се хвалят кого са "забили" в някой клуб, да си пускат във Facebook някакви полуголи снимки, под които роднини и закъсали със секса тийнейджъри да припадат колко добре им стои силикона. Но хайде стига вече са превъзнасяни в национален ефир.

Кристина Патрашкова, която ни облъчваше за "Държавата на Златките" изведнъж обърна плочата и тя започна да ни убеждава колко добра е Злати. Забравих - и естествена. Даже щяла да образова новата си приятелка след края на шоуто. Ако има успех може да се насочи и към Бонка, също роден ВИП без образование. И тя обеща, че ще учи след риалитито.

Въобще сезон на ВИП Брадър, в който голямата си част от участниците са известни единствено с известността си. А някои и с неграмотността си, която се компенсира, че са естествени. Всъщност Бони и естествена не е.

Задавам си въпроса защо ни дразнят с подобни Златки и единственият разумен отговор е заради рейтинг. Защото българите обичат да виждат, че има и по-зле от тях. И се наслаждават на простотията на Златки и тризначки. Тъпи, но естествени.

Дано само от "Държавата на Златките" не станем "Държавата на естествените Златки"...