ДПС извън закона, а Доган – заклеймен, скочи "Атака"

Политика

05-11-2012, 15:10

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Националистите с подписка в парламента, сезират КС

"Атака" стартира събирането на 48 подписа от депутати за сезиране на КС, който да обяви ДПС за противоконституионна партия.

Сега се вижда ясно, че ДПС не е само партия на етническа и верска основа, но и осъществява антидържавна дейност. Освобождението на България от Османската империя, според Доган, е нещо лошо. В скоро време очаквам Руско-Турската война да бъде обявена за етническо прочистване", коментира Сидеров думите на Доган от вчера, че е нужен нов прочит на историята на България, историята на Балканите и на Балканската война.

"Нарушени били човешките права на Султана и мирните поробители били прогонени със сила. Този цинизъм не може да се търпи повече", ядоса се националистът.

Според Сидеров, правейки това изказване, Доган подлага на съмнение всички войни, които са водени за освобождението на България от османско владичество и установяването на държавни граници на Републиката.

"Отричайки една от тези войни, Доган зачерква държавността в България", категоричен бе той

Пред журналисти Волен Сидеров обяви точка по точка какво ще предприеме срещу ДПС и Доган.

-  "Атака" ще сезира Конституционния съд, за което са нужни са 48 подписа от народни представители. "Започваме разговори с всички депутати в Народно събрание. По този начин ще си проличи колко ги е грижа за българската държавност", каза той.

- "Атака" изпраща писма до президента и омбудсмана на Републиката, с които ги призовава да изпълнят дълга си и да сезират Конституционния съд. Партията ще сезира и Главния прокурор за антидържавната дейност на ДПС.

- "Атака" внася проектодекларация в деловодството на НС, която има за цел да осъди изявленията на Доган и парламентът незабавно да вземе отношение.

Волен Сидеров настоява президентът Росен Плевнелиев, премиерът Бойко Борисов и шефэкатана парламента, незабавно да изкажат своята позиция по изреченото от Ахмед Доган.

"Ако не го направят, те трябва да си подадат оставките", категоричен бе националистът.