Вместо "Джелем–Джелем" - "Горда стара планина"

Млади роми от Стара Загора изпяха химна, искат извинение за гаврата със снимките

Не всички роми са еднакви! И сред тях има хора, които милеят за родината си, почитат я и са горди, че носят името българи.

Това твърдят гласовити млади роми от Стара Загора, които за часове взривиха интернет пространството с изпълнението на българския химн. С инициативата си момчетата искат да се извинят за снимките, на които ученици от ромски произход се гарят с портретите на едни от най-великите личности в историята на България.

Във видеото, публикувано в YouTube, тримата младежи изпълняват Химна и отправят своето послание за промяна в ромската общност. "Мечтаем да видим ромите променени, образовани и научени да поемат своята отговорност", казват младежите от квартал "Лозенец".

Чрез своето изпълнение те поискаха ромите да не се поставят под един знаменател, защото по думите им има и много от тях, които обичат България.  
Момчетата от Стара Загора заявиха желанието си да се образоват, да станат достойни граждани на родината ни.

"Решихме да направим материал, с който да се извиним пред цяла България и да покажем, че ромите обичат страната си и не всички са еднакви", казва 14-годишният Деян Асенов.  

"Чрез този клип показахме, че ние обичаме България и милеем за нашата родина" , добавя Асен Петров.

Българският химн е в изпълнение на 14-годишния Деян Севов, който учи в музикалното училище в Стара Загора.

Изпълнението на химна ромите определят като знак на обич към държавата.