Искрено и лично с Велчев: Многото говорене пречеше!

Политика

05-11-2012, 09:47

Снимка:

БГНЕС

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

При моя мандат прокуратурата работеше прозрачно, каза той

Новият главен прокурор трябва да е човек, който да познава проблемите на системата и аз най-комфортно бих се чувствал, ако той е прокурор, обяви пред БНР бившият вече обвинител №1 Борис Велчев.

Утре предстои Висшият съдебен съвет да избере временно изпълняващ длъжността.

"За седемте години на моя мандат прокуратурата работеше прозрачно, дори в повече. Винаги когато се сменя ръководителят на голямо ведомство, следващият се смята за длъжен да започне от началото", коментира той в отговор на въпрос дали очаква наследника му да направи ревизия на изминалия мандат.

Надявам се обаче, че ще има и висока степен на приемственост, допълни той.

"Който и да е следващият главен прокурор обаче, него непременно ще го свързват с някого, посочи още Борис Велчев в отговор на това, че при неговия избор преди 7 години, той беше посочен като "човек на Първанов".

Който и да бъде избран, винаги ще има една група медии, които ще го свързват с някого. Това е българска традиция, по-важно е той да си гледа работата, смята бившият вече главен прокурор", посочен от президента Росен Плевнелиев за член на КС.

"Че шумът в медиите, че огромният медиен интерес, че непрекъснатото "разкритие" на разни нови факти и непрекъснатото даване на трибуна на обвиняеми лица ни пречи – няма съмнение.  Сигурно е имало и случаи, когато коментарите на министрите на вътрешните работи през годините са ни пречили, имало е случаи, когато коментарите и на други представители на МВР са ни пречили, и случаи, в които медиите изкуствено са раздухвали някой проблем", заяви още Борис Велчев.